Zpět
Pomeranč
Chtěli jsme proniknout do podstaty pomeranče.
Jak dostat jeho esenci na talíř..?

Dlouho jsme bádali jak zachovat prchavou svěžost pomeranče. Jeho pravou autentičnost. A bez konzervantů..
Čti více
449,- (sada 6ks) (75/1ks)
Koupit

Složení: kešu, kokos, vlašské ořechy, pohanka, datle, kokosový cukr, len, kakaové máslo, kokosový olej, citron, agáve sirup, voda, slunečnicový lecitín, psyllium, pomeranč, suš. zázvor, skořice, muškátový oříšek, bio citronová kůra, nepražené kakao, karob, sůl

Váha: 6x90g, Průměr 1ks: 5,5cm
...když se zakousnete do dortu Pomeranč, probudí Vás svěží, hladký a plný pomerančový krémek z kešu oříšků, bio kokosového oleje, kakaového másla a domácího kokosového mléka.

Kokosové mléko děláme ručně, co dělá celý krém lehoučký a krásně nadýchaný. A to nás odděluje od většiny bežně dostupných raw dortů na trhu. Vždycky myslíme na chuť a zároveň i na Vaše bříška ;)

Základem celého požitku je vydatná, lehká a vyvážená pohankovo-vlašská krusta s kokosovým cukrem. Pohanka je bezlepková kvazi-obilovina, která je vynikající pro fyzicky i psychicky vytížené lidi.

Je cenným zdrojem bílkovin pro osoby citlivé na lepek. Obsahuje řadu minerálů a vitamínů a také je nejlepším přírodním zdrojem rutinu, který podporuje prokrvování organismu a jeho obranyschopnost.

Tak jako pohanku, tak i oříšky namáčíme přes noc, aby jsme se zbavili inhibitorů a kyseliny fytové. Oříšky jsou tak krásně krémové, doslova jako z jiného světa. A co je důležitejší, jsou shovívavé pro Vaše bříška, stratí svoji trpkost a krásně se tráví.

Dokonce bylo zdokumentováno, že některé druhy veverek si oříšky namáčejí do řeky. My se domnívámé, že většina alergie na oříšky je způsobena práve nevědomostí a nedostatečnou úpravou.

Schválně, vyzkoušejte experiment u Vás doma. Nejlépe to poznáte na vlašácích. Namočte je přes noc do vody a ráno sceďte. Do hrnku dáte 2x tolik vody, co oříšků, a dáte do lednice. Ráno jen scedíte a papáte. A věrte mi. Ten rozdíl poznáte :)

Krustu drží pohromadě datle s troškou umletého lenového semínka. Len se pěstuje už od doby starověkého Egypta a dnes se již stal lokální českou superpotravinou. Obsahuje Omega 3 esenciální mastné kyseliny a zdraví důležitou vlákninu.

Následuje výrazný a lehce pikantní domácí džem. Základem je čerstvý pomeranč s jítrocelem indickým neboli psylliem. Tento zázrak obsahuje rozpustnou vlákninu a tím zajišťuje bezproblémovou činnost střev, odstraňuje zácpu a působí proti nadýmání..

Džem je s citem dochucený kokosovým cukrem, citrónkem a bio citronovou kůrou.

A jak jsme tedy dostali esenci pomeranče na talíř?

...pomeranč jsme přetransformovali do několika podob. Lahodného krému a výrazného džemu. A poté ještě zvýraznili.

A tedy, další nadvěková kombinace je pomeranč s čokoládou. Vršek dortíku je krásně zalitý polevou z horké čokolády. Hlavní účinkující jsou kakaové máslo, nepražené kakao a agáve sirup.

Požitek. Mlsání. A bez hříchu.

S láskou,

Sissi ;) <3



Zpět