Zpět
Jahůdka
Představte si krém, který je jak samet na jazyku.
Jak dosáhnout absolutní jemnosti..?

Jedno ovoce je krémem tak komplimentováno, až se ocitnete na peřině plné oblaků..
Čti více
449,- (sada 6ks) (75/1ks)
Koupit

Složení: kešu, kokos, mandle, pohanka, datle, kokosový cukr, len, kakaové máslo, kokosový olej, citron, jablečný ocet, balsamico, agáve sirup, voda, psyllium, jahody, pomeranč, sušený zázvor, bio citronová kůra, skořice, pepř, kakao, karob, sůl

Váha: 6x90g, Průměr 1ks: 5,5cm
...když se zakousnete do dortu Jahůdka, jahodovo-kešu krémek se vám doslova vpije do vrchního patra.

Co je tajemství rozplývající se jemnosti?

...je to kombinace jahod, kešu oříšků, kokosového oleje a domácího kokosového mléka.

Kokosové mléko děláme ručně, co dělá celý krém lehoučký a krásně nadýchaný. A to nás odděluje od většiny bežně dostupných raw dortů na trhu. Vždycky myslíme na chuť a zároveň i na Vaše bříška ;)

Tím jsme dosáhli skutečně prvotřídní konzistence předních cukrářů, která navíc vylučuje všechna negativa mléčného tuku, vajíček, škrobů a bílého cukru.

Krém je uspokojivě oslazen již tolik diskutovaným agávovým sirupem. Ten má nízký glykemický index (GI=30) a nezvyšuje hladinu cukru tak rychle jako med či bílý cukr. A tedy stejné sladkosti pokrmů dosáhneme s polovinou kalorií. Je efektivnejší. Za méně množství, více muziky :) A také zdraví.

Velmi dobře se tráví a navíc obsahuje zbytkové množství inulinu, který podporuje zdravou střevní mikroflóru. Více informací naleznete na: https://www.celostnimedicina.cz/agavovy-sirup.htm#ixzz556xr8fxV

Jsou lidé, kteří démonizují různé potraviny. Ale přísady je potřeba používat v těch správných množstvích. Dochucujeme s rozumem a citem. Tak abychom dosáhli rovnováhy.

Běžně cukrem přeslazené dorty se nemůžou srovnávat s raw sladkostmi. A to už jak na úrovni chuťové, tak i zdravotní. Čest výnimkám z řad uvědomnělých cukrářů.

Uvnitř dortu se ukrývá lehce pikantní domácí džem. Základem jsou čerstvé jahody s jítrocelem indickým neboli psylliem. Tento zázrak obsahuje rozpustnou vlákninu. A tím zajišťuje bezproblémovou činnost střev, odstraňuje zácpu a působí proti nadýmání..

Všechno je krásně zasazené na vydatné pohankovo-mandlové krustičce. Pohanka je bezlepková kvazi-obilovina, která je vynikající pro fyzicky i psychicky vytížené lidi.

Je cenným zdrojem bílkovin pro osoby citlivé na lepek. Obsahuje řadu minerálů a vitamínů a také je nejlepším přírodním zdrojem rutinu, který podporuje prokrvování organismu a jeho obranyschopnost.

Tak jako pohanku, tak i oříšky namáčíme přes noc, aby jsme se zbavili inhibitorů a kyseliny fytové. Oříšky jsou tak krásně krémové, doslova jako z jiného světa. A co je důležitejší, jsou shovívavé pro Vaše bříška, ztratí svoji trpkost a krásně se tráví.

Dokonce bylo zdokumentováno, že některé druhy veverek si oříšky namáčejí do řeky. My se domníváme, že většina alergií na oříšky je způsobena práve něvedomostí a nedostatečnou úpravou.

Schválně, vyzkoušejte experiment u Vás doma. Nejlépe to poznáte na vlašácích. Namočte je přes noc do vody a ráno sceďte. Do hrnku dáte 2x tolik vody co oříšků a dáte do lednice. Ráno jen scedíte a papáte. A věrte mi. Ten rozdíl poznáte :)

Krustu drží pohromadě datle s troškou umletého lenového semínka. Len se pěstuje už od doby starověkého Egypta a dnes se již stal lokální českou superpotravinou. Obsahuje Omega 3 esenciální mastné kyseliny a zdraví důležitou vlákninu.

Požitek. Mlsání. A bez hříchu.

S láskou,

Sissi ;) <3
Zpět