Zpět
Jablíčko
Bereme ho jako samozřejmost. Jablko.
Jak povýšit "běžné" lokální ovoce na delikatesu..?

Již naše prababičky dokázaly naslouchat Zemi. Stromům - jak šeptají: "My, plody zdějších sadů, Vás nakrmíme, potěšíme i vyléčíme.."
Čti více
449,- (sada 6ks) (75/1ks)
Koupit

Složení: kešu, vlašské ořechy, pohanka, datle, kokosový cukr, len, kokosový olej, citron, agáve sirup, javorový sirup, voda, psyllium, jablko, jablečný ocet, bio citronová kůra, skořice, muškátový oříšek, karob, sůl

Váha: 6x90g, Průměr 1ks: 5,5cm
...když se zakousnete do dortu Jablíčko, překvapí Vás jemnost jablkového krému. Vyroben je z kešu oříšků, bio kokosového oleje a domácího kokosového mléka.

Kokosové mléko děláme ručně, co dělá celý krém lehoučký a krásně nadýchaný. A to nás odděluje od většiny bežně dostupných raw dortů na trhu. Vždycky myslíme na chuť a zároveň i na Vaše bříška ;)

Základem celého požitku je vydatná, lehká a vyvážená pohankovo-vlašská krusta s kokosovým cukrem. Pohanka je bezlepková kvazi-obilovina, která je vynikající pro fyzicky i psychicky vytížené lidi.

Je cenným zdrojem bílkovin pro osoby citlivé na lepek. Obsahuje řadu minerálů a vitamínů a také je nejlepším přírodním zdrojem rutinu, který podporuje prokrvování organismu a jeho obranyschopnost.

Tak jako pohanku, tak i oříšky namáčíme přes noc, aby jsme se zbavili inhibitorů a kyseliny fytové. Oříšky jsou tak krásně krémové, doslova jako z jiného světa. A co je důležitejší, jsou shovívavé pro Vaše bříška, ztratí svoji trpkost a krásně se tráví.

Dokonce bylo zdokumentováno, že některé druhy veverek si oříšky namáčejí do řeky. My se domníváme, že většína alergií na oříšky je způsobena práve něvedomostí a nedostatečnou úpravou.

Schválně, vyzkoušejte experiment u Vás doma. Nejlépe to poznáte na vlašácích. Namočte je přes noc do vody a ráno sceďte. Do hrnku dáte 2x tolik vody co oříšků a dáte do lednice. Ráno jen scedíte a papáte. A věrte mi. Ten rozdíl poznáte :)

Krustu drží pohromadě datle a trošku umletého lenového semínka. Len se pěstuje už od doby starověkého Egypta a dnes se již stal lokální českou superpotravinou. Obsahuje Omega 3 esenciální mastné kyseliny a zdraví důležitou vlákninu.

Uvnitř se ukrývá lehce pikantní domácí džem. Základem jsou čerstvá jablka s jítrocelem indickým neboli psylliem. Tento zázrak obsahuje rozpustnou vlákninu. A tím zajišťuje bezproblémovou činnost střev, odstraňuje zácpu a působí proti nadýmání..

Džem je s citem dochucený kokosovým cukrem, citrónkem a bio citronovou kůrou. A nakonec lehce zvýrazněn skořicí a muškátovým oříškem.

A jak jsme tedy povýšili jablka na vyšší úroveň?

...v zásadě, je to jednoduchost. Přímočarost.

Jablko je srdce celého dezertu. V krému ho zjemňuje delikátní kokosový olej, v džemu ho oživuje směsice koření a na vrcholu se píši krémový a přes noc namočený vlaššký oříšek. A konečne celý dojem je ukotven poctivou krustičkou.

Požitek. Mlsání. A bez hříchu.

S láskou,

Sissi ;) <3
Zpět