Zpět
Čoko-Sacher
Hledali jsme tajemství čokolády.
Co nejlépe podtrhuje její omamnou intenzitu...?

Možností je více a jednu delikátní kdysi objevil mladý rakouský učeň. Franz Sacher..
Čti více
499,- (sada 6ks) (85/1ks)
Koupit

Složení: kešu, kokos, mandle, pohanka, datle, kokosový cukr, len, kakaové máslo, kokosový olej, citron, agáve sirup, voda, slunečnicový lecitín, psyllium, sušené meruňky, pomeranč, sušený zázvor, skořice, paprika, nepražené kakao, karob, sůl

Váha: 6x90g, Průměr 1ks: 5,5cm
...když se zakousnete do dortu Choco-Sacher, Vaše horní patro a posléze celou bytost zaplaví plnost čokoládového kešu krému. Delikátní vláčnost je dosažena domácím kokosovým mlékem a kakaovým máslem.

Kokosové mléko děláme ručně, co dělá celý krém lehoučkým a krásně nadýchaným. A to nás odděluje od většiny bežně dostupných raw dortů na trhu. Vždycky myslíme na chuť a zároveň i na Vaše bříška ;)

Krém je uspokojivě oslazen kokosovým cukrem, který se pyšní nizkým glykemickým indexem.

A čokoládovou chuť získava příčinou nepraženého kakaa, které obsahuje až 300 látek. Jedná se o jednu z nejvíce komplexních potravin na světě, která je bohatým zdrojem vitamínů a minerálů, zejména hořčíku.

Následně se Vaše zoubky vydatně zakousnou do pohankovo-oříškové krusty, na které je krémek zasazen. Pohanka je bezlepková kvazi-obilovina, která je vynikající pro fyzicky i psychicky vytížené lidi.

Je cenným zdrojem bílkovin pro osoby citlivé na lepek. Obsahuje řadu minerálů a vitamínů a také je nejlepším přírodním zdrojem rutinu, který podporuje prokrvování organismu a jeho obranyschopnost.

Tak jako pohanku, tak i oříšky namáčíme přes noc, aby jsme se zbavili inhibitorů a kyseliny fytové. Oříšky jsou tak krásně krémové, doslova jako z jiného světa. A co je důležitejší, jsou zhovívavé pro Vaše bříška, ztratí svoji trpkost a krásně se tráví.

Dokonce bylo zdokumentováno, že některé druhy veverek si oříšky namáčejí do řeky. My se domníváme, že většína alergie na oříšky je způsobena práve nevědomostí a nedostatečnou úpravou.

Schválně, vyzkoušejte experiment u Vás doma. Nejlépe to poznáte na vlašácích. Namočte je přes noc do vody a ráno sceďte. Do hrnku dáte 2x tolik vody, co oříšků, a dáte do lednice. Ráno jen scedíte a papáte. A věrte mi. Ten rozdíl poznáte :)

Krustu drží pohromadě datle s troškou umletého lenového semínka. Len se pěstuje už od doby starověkého Egypta a dnes se již stal lokální českou superpotravinou. Obsahuje Omega 3 esenciální mastné kyseliny a zdraví důležitou vlákninu.

A co je to tajemství pana Sachra?

... je to meruňkový džem. V našem podání je lehoučce ovocně pikantní a tím jen vyzdvihuje celý čokoládový dojem. Čokoládu krásně doplňuje a dostává celý dort na jinou úroveň.

Džem je domácí, ze sušených meruněk, pomerančů a jítrocelu indického neboli psyllia. Tento zázrak obsahuje rozpustnou vlákninu a tím zajišťuje bezproblémovou činnost střev, odstraňuje zácpu a působí proti nadýmání.

A konečne, celý tento gastronomický zážitek je přelitý opojnou čokoládovou polevou z kokosového oleje, kakaového másla a nepraženého kakaa.

Požitek. Mlsání. A bez hříchu.

S láskou,

Sissi ;) <3


Zpět